Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žrtva administracije'

Umrla Berina Hamidović, beba bez matičnog broja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Berina Hamidović, beba stara tek mjesec i pol dana, preminula je u Beogradu, gdje se nalazila na liječenju.

Berina je rođena 17. ožujka ove godine. Dijagnosticirana joj je traheoesofagealna fistula na mjestu anastomoze te nije mogla jesti, piše Klix.ba. Nakon što operacija u Sarajevu nije uspjela, upućena je na liječenje u Beograd.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Međutim, tada su nastupili novi problemi jer beba, iako hitan slučaj, nije imala matični broj, a samim tim ni putovnicu, dok su oboje roditelja nezaposleni. Njezin otac Edin kaže da je njegovo dijete bilo žrtva administracije.

>> Beba Belmina posebnim letom prebačena na liječenje u Njemačku 

Na granici su satima čekali u vozilu Hitne pomoći, u kojem je beba bila priključena na aparate jer ih policija bez dokumentacije nije puštala u Srbiju. Kad su konačno uspjeli doći do Beograda, u tamošnjoj bolnici pojavili su se novi problemi.

'Iz Kantona nisu uplatili 100.000 dinara, što je bila njihova obaveza. U zakonu lijepo piše da ukoliko operaciju nije moguće obaviti u BiH, a dijete ima zdravstveno osiguranje, operacija se obavlja u nekoj drugoj državi. Mi smo dobili odbijenicu. U Kantonu su nam rekli kako oni nisu u mogućnosti platiti liječenje. Puno nam je pomogla jedna pravnica iz Srbije. Objasnili smo joj da je beba tu poslana na operaciju te su nam rekli kako će to oni riješiti pravnim putem', rekao je Hamidović.

No, nesretna Berina je potom dobila sepsu i preminula 13. lipnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene