Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Robert Gates sastao se s američkim zapovjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates razgovarao je u subotu u Bagdadu sa američkim vojnim zapovjednicima prije susreta s iračkim premijerom Nouri al-Malikijem kojeg će pokušati potaknuti da udvostruči napore nacinalnog pomirenja u Iraku.

Gates je u petak stigao u Bagdad iz Bruxellesa u posjet koji iz
sigurnosnih razloga nije bio najavljen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sami ubijaju Gadafijeve snage premiještaju tijela ubijenih? Slika nije dostupna Sastali se ministri SAD: Hrvatsku vidimo kao regionalnog vođu

On se u subotu ujutro sastao s zapovjednikom američkih snaga u Iraku generalom Davidom Petraeusom i njegovim glavnim pomoćnikom Raymondom Odiernom, a kasnije bi se trebao sastati s premijerom al-Malikijem, prenosi AFP.

U zrakoplovu na putu do Bagdada Gates je rekao da su "razočarani dosadašnjim napretkom i da se nadaju da posljednji atentat al Qaede neće dodatno narušiti politički proces". On je govorio o atentatu u srijedu na šijitski mauzolej u Samarri koji izaziva strahovanja od porasta vjerskog nasilja između sunita i šijita.

Gatesov posjet Iraku uslijedio je nakon posjeta zamjenika državne tajnice Johna Negropontea u utorak i posjeta šefa američkih vojnih operacija na Bliskom istoku admirala Williama Fallona dva dana ranije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene