Policija Srbije i pripadnici Sigurnosno-informativne agencije (BIA) spriječili su u petak navečer kod graničnog prijelaza Gradina krijumčarenje 1,4 tone marihuane, što je dosad najveća količina droge zaplijenjene na nekom od graničnih prijelaza, priopćio je srbijanski MUP.

Galerija


Akcija je uspješno okončana zahvaljujući suradnji policije, Uprave carina i BIA-e, a droga je otkrivena u takozvanoj dubinskoj kontroli.

Vezani članci Zapljena droge u Komiži na Visu - 1 Na Visu uhvaćen "poljoprivrednik": Policija zaplijenila rekordnih 25 kilograma marihuane, 13 stabljika, sjemenke i vage Velika zapljena droge u Istri (Foto: PU istarska) - 2 Duks ponovno razotkrio dilera: U Istri zaplijenjeno više od 50 kilograma marihuane, bila je skrivena u stražnjem sjedištu

Carinski službenici Odjela za suzbijanje krijumčarenja – Odsjek Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prijelaza Gradina sa Bugarskom, na parkingu motela "King", započeli su kontrolu dva kamiona s poluprikolicama.

Carinici su ih uočili i pregledali mimo graničnog prijelaza, a tijekom kontrole primjećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi s njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane, naveo je MUP.

Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužitelja iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina, a pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) potvrdili su sumnju carinika da se u kamionima krije droga.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prijevoznika, otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima su u samoljepljivoj foliji bila 704 paketa marihuane, ukupne težine 804,85 kilograma.

U priopćenju je navedeno da još nije okončana kontrola drugog kamiona, ali se procjenjuje da je riječ o teretu od oko 600 kilograma marihuane.

Policija je najavila dodatno priopćenje kad akcija bude u dovršena obzirom da je, kako naglašava MUP, riječ o rekordnoj zaplijeni droge. (Hina)