Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivena tijekom "dubinske" kontrole

Rekordna zapljena u Srbiji: Policija na granici s Bugarskom pronašla 1,4 tone marihuane

Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 1
Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 1 Carina Republike Srbije
Aktualno Galerija Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 1 Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 1 Foto: Carina Republike Srbije Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 2 Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 2 Foto: Carina Republike Srbije Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 4 Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 4 Foto: Carina Republike Srbije +0 Zapljena droge u Srbiji (Foto:Carina Republike Srbije) - 3 Galerija 1/4 >>
Policija Srbije i pripadnici Sigurnosno-informativne agencije (BIA) spriječili su u petak navečer kod graničnog prijelaza Gradina krijumčarenje 1,4 tone marihuane, što je dosad najveća količina droge zaplijenjene na nekom od graničnih prijelaza, priopćio je srbijanski MUP.

Akcija je uspješno okončana zahvaljujući suradnji policije, Uprave carina i BIA-e, a droga je otkrivena u takozvanoj dubinskoj kontroli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Carinski službenici Odjela za suzbijanje krijumčarenja – Odsjek Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prijelaza Gradina sa Bugarskom, na parkingu motela "King", započeli su kontrolu dva kamiona s poluprikolicama.

Carinici su ih uočili i pregledali mimo graničnog prijelaza, a tijekom kontrole primjećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi s njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane, naveo je MUP.

Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužitelja iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina, a pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) potvrdili su sumnju carinika da se u kamionima krije droga.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prijevoznika, otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima su u samoljepljivoj foliji bila 704 paketa marihuane, ukupne težine 804,85 kilograma.

U priopćenju je navedeno da još nije okončana kontrola drugog kamiona, ali se procjenjuje da je riječ o teretu od oko 600 kilograma marihuane.

Policija je najavila dodatno priopćenje kad akcija bude u dovršena obzirom da je, kako naglašava MUP, riječ o rekordnoj zaplijeni droge. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene