Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rekordna zapljena krivotvorenog novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska policija potvrdila je da je u akciji Trezor zaplijenila 714 tisuća falsificiranih eura, te 100 tisuća i 500 američkih dolara, što je do sada najveće otkriće lažnog novca u Crnoj Gori i jugoistočnoj Europi.

Direktor policije Veselin Veljović reako je novinarima da je u akciji Trezor razbijen organizirani međunarodni lanac falsificiranja novca u kojem je sudjelovalo deset osoba, a do sada je uhićeno sedam osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Euro zabrinjavajuć trend Novo dno vrijednosti eura: Prvi puta u 20 godina vrijedi ravno jedan dolar, prognoze za ostatak godine sive

Uhićeni su iz Podgorice, sa Cetinja, iz Požarevca u Srbiji, a ima i stranih državljana. rečeno je. Svi su oni osumnjičeni za krivična djela "zločinačkog udruživanja i falsificiranja novca". Među uhićenima je i jedan policajac.

Načelnik Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala i
krijumčarenja Rajko Malović rekao je kako je lažni novac iz Bugarske, preko Srbije, stigao u Crnu Goru radi daljnje distribucije na Kosovo, u Albaniju i u zemlje Europske unije.

Malović je istaknuo kako su falsificirane novčanice, uglavnom u apoenima od 200 i 500 eura i 100 dolara, veoma dobre kvalitete.

Policija je priopćila da je uspostavljena suradnja i sa MUP-om Hrvatske kako bi se ustanovila moguća veza ovog kriminalnog lanca sa nedavnim otkrićem falsificiranih novčanica u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene