Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorska policija potvrdila je da je u akciji Trezor zaplijenila 714 tisuća falsificiranih eura, te 100 tisuća i 500 američkih dolara, što je do sada najveće otkriće lažnog novca u Crnoj Gori i jugoistočnoj Europi.


Direktor policije Veselin Veljović reako je novinarima da je u akciji Trezor razbijen organizirani međunarodni lanac falsificiranja novca u kojem je sudjelovalo deset osoba, a do sada je uhićeno sedam osumnjičenih.

Vezani članci Zvonimir Galić, psiholog Mnogi se još nisu navikli na euro: Psiholog otkrio zanimljive posljedice mijenjanja valute Ilustracija Krivotvorenim receptima pokušali se domoći lijekova: Kad je policija pretražila automobil, imala je što vidjeti

Uhićeni su iz Podgorice, sa Cetinja, iz Požarevca u Srbiji, a ima i stranih državljana. rečeno je. Svi su oni osumnjičeni za krivična djela "zločinačkog udruživanja i falsificiranja novca". Među uhićenima je i jedan policajac.

Načelnik Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala i
krijumčarenja Rajko Malović rekao je kako je lažni novac iz Bugarske, preko Srbije, stigao u Crnu Goru radi daljnje distribucije na Kosovo, u Albaniju i u zemlje Europske unije.

Malović je istaknuo kako su falsificirane novčanice, uglavnom u apoenima od 200 i 500 eura i 100 dolara, veoma dobre kvalitete.

Policija je priopćila da je uspostavljena suradnja i sa MUP-om Hrvatske kako bi se ustanovila moguća veza ovog kriminalnog lanca sa nedavnim otkrićem falsificiranih novčanica u Zagrebu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju