Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrečena mu je kazna

Obrat u slučaju masovnog ubojstva u susjedstvu, vlasnik streljane priznao: "Lagao sam!"

Masovno ubojstvo u Ribnikaru
Masovno ubojstvo u Ribnikaru Foto: Cropix/Cropix
Ratko Ivanović, vlasnik streljane "Partizan practical Shooting“ u Beogradu priznao je da je lažno svjedočio tijekom sudskog ispitivanja u lipnju. Izrečena mu je kazna.

Ratko Ivanović, vlasnik streljane "Partizan practical Shooting“ u Beogradu, osuđen je na pet mjeseci kućnog zatvora.

Ivanović je priznao da je u prvome saslušanju tijekom suđenja Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka K. K. koji je 3. svibnja prošle godine počinio masovno ubojstvo u OŠ Vladislav Ribnikar, lažno svjedočio. 

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

S Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu Ivanović je sklopio sporazum o priznanju kaznenog djela, priopćilo je tužiteljstvo.

"Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično djelo Davanje lažnog iskaza te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet mjeseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor)“, dodali su iz Tužiteljstva, prenosi N1 Srbija.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 6 suđenje za ubojstva "Odlazim na groblje svaki dan da joj se ispričam što smo se preselili u Srbiju": Potresno svjedočanstvo oca ubijene djevojčice u masakru u Beogradu

Osim toga, obvezan je platiti troškove postupka, a javni tužitelji, Ivanović i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu. Viši sud u Beogradu donijet će odluku o potvrđivanju sporazuma.

Mišljenje je Višeg javnog tužiteljstva da je Ivanović dao istinit iskaz 21. lipnja na glavnom sudskom ispitivanju koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene