Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje za ubojstva

"Odlazim na groblje svaki dan da joj se ispričam što smo se preselili u Srbiju": Potresno svjedočanstvo oca ubijene djevojčice u masakru u Beogradu

Krenulo je suđenje roditeljima - 6
Krenulo je suđenje roditeljima - 6 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Krenulo je suđenje roditeljima - 6 Krenulo je suđenje roditeljima - 6 Foto: DNEVNIK.hr Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Suđenje roditeljima dječaka ubojice Suđenje roditeljima dječaka ubojice Foto: Cropix +0 Suđenje - ilustracija Galerija 1/4 >>
Otac ubijene djevojčice svjedočio je na Višem sudu u Beogradu o masakru u svibnju u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara.

Suđenje roditeljima dječaka koji je u svibnju prošle godine počinio masakr i ubio devetero učenika i domara u OŠ Vladislav Ribnikar nastavljeno je na Višem sudu u Beogradu.

Otac jedne ubijene djevojčice, učenice te škole, govorio je o svojoj obitelji. 

"Živjeli smo svi zajedno u Beogradu. Doselili smo se iz Francuske. Odgojeni smo u tradicionalnom duhu. Do 2020. dolazili smo samo na dva mjeseca u Srbiju i djeca su bila presretna kada smo se odlučili na preseljenje."

Djeci se svidio život u Srbiji, dodao je. 

"Obitelj je moje sve. Ja sam vozio djecu u školu, a ona je bila najstarija i znala je sve što mora i kako treba. Kada mi nismo mogli, ona je kupila mlađeg brata i sestru iz škole. Svako sam jutro zahvaljivao Bogu što su djeca zdrava jer je zdravlje najvažnije. Moji roditelji preminuli su oboje od raka" priča Dane.

Kaže da su se u Srbiji osjećali sigurno. "Tog trećeg svibnja srušio nam se svijet." 

Pročitajte i ovo Crveno more - 4 ANALIZA IVANA ODRČIĆA Opasnost na pomolu: Ovo je sjeme za novi rast cijena, ali i za novu radikalizaciju Europe

Za pucnjavu mu se javila supruga, a on je odmah krenuo prema školi. Do 14 sati nije imao nikakve informacije, piše Nova.rs o suđenju. 

"Zvao sam je na telefon, ali je bila nedostupna. Naša su djeca već bila mrtva. Ona je ubijena s pet metaka, jedan metak u potiljak i četiri u tijelo. Bila je mrtva na školskoj klupi. Samo ne znam koje je dijete zaslužilo biti masakrirano. Otad idemo svaki dan na groblje, da se isplačemo, da se ispričam i da joj kažem da je volim. Osjećam se krivim što sam došao živjeti u Srbiju." 

Na današnjem suđenju počelo je saslušanje članova obitelji jedne od ubijenih djevojčica koji su podnijeli tužbu protiv obitelji dječaka ubojice, škole u kojoj je masakr počinjen i države Srbije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene