Raskomadano tijelo svog sina Michala Prašeka (34) u mjestu Zděchov na istoku Češke pronašao je njegov otac u lavljem kavezu zaključanom iznutra. Policija je odmah pozvana na mjesto nesreće te je utvrđeno da je Prašeka rastrgao njegov kućni ljubimac – lav Fufi star 9 godina.

Galerija


Prašek je Fufija kupio i držao kao kućnog ljubimca u obiteljskoj kući od 2016., a nabavio mu je i družicu, lavicu koju je planirao pariti s Fufijem. Blizina divljih mačaka uznemiravala je mještane tog malog mjesta te je u nekoliko navrata došlo do sukoba s policijom vezano za držanje divljih mačaka kao kućnih ljubimaca, piše BBC.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Plenković odgovorio Milanoviću: "Mogao bih reći da je šmrkavac, ali neću. Čujem da je opet spominjao majku, to vam dovoljno govori" Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala

Prašek  je neobično volio svoje kućne ljubimce te je planirao i njihovo potomstvo. 

Pokojni Michal Prašek bio je kažnjavan zbog nezakonitog držanja i uzgoja životinja, no kako se nije moglo dokazati da su lavovi bili na bilo koji način zlostavljani, a nije bilo ni alternativnih smještaja za životinje, zvijeri nisu mogle biti prisilno uklonjene s Prašekova posjeda. Nakon okršaja s mještanima i vlasti, zabranio je pristup svojem imanju. Svoj dobar odnos sa životinjama Prašek je s javnosti dijelio na Facebooku. 

Lav i lavica su živjeli u odvojenim nastambama u dvorištu kuće, a policija ih je po svom dolasku na mjesto tragedije morala ubiti jer je to bio jedini način da dođu do ostataka Prašekova tijela.

Prašek i njegovi lavovi postali su poznati javnosti prošlog ljeta kada je biciklist imao „bliski susret“ s lavicom koju je u tom trenutku Michael vodio u šetnju držeći je na uzici. Biciklist je prizor prijavio policiji, a sve je opisano kao „prometna nesreća.“