Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radmanović poziva na jačanje odnosa s Hrvatskom i Srbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedavajući BiH Predsjedništva Nebojša Radmanović pozvao je na jačanje dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom i Srbijom ocjenjujući da nisu na zadovoljavajućoj razini.

'Dobrosusjedski odnosi su važni za BiH, a manje je važno hoće li će se oni zvati specijalne veze ili drukčije', rekao je Radmanović čiju izjavu prenose banjalučke Nezavisne novine. Dodao je kako BiH jedino ima dobre odnose s Crnom Gorom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić vs. Dodik Radmanović: Mesić 'huška' protiv Republike Srpske Slika nije dostupna Odnose BiH i Slovenije ugrožava jedino 'slučaj 'Ljubljanska banka''

Komentirajući inicijativu predsjednika Stranke demokratske Sulejmana Tihića da BiH kao država uz Hrvatsku uspostavi posebne veze i sa Srbijom te Crnom Gorom srpski član državnoga vrha je ocijenio kako je u ovlasti entiteta sklapanje posebnih veza ne isključujući, međutim, niti takvu mogućnost.

'Daytonskim sporazumom se predviđa da Republika Srpska ima pravo na posebne i paralelne veze sa Srbijom, a Federacija BiH sa Hrvatskom, ali to ne funkcionira dobro u potpunosti', dodao je Radmanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene