Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić vs. Dodik

Radmanović: Mesić 'huška' protiv Republike Srpske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović optužio je hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da svojim komentarima o stanju u BiH samo otežava odnose u toj zemlji te da 'neprestano huška' protiv Republike Srpske.

Na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci Radmanović se izjavama pridružio svom stranačkom vođi Miloradu Dodiku koji je u prošla dva dana kritizirao izjave hrvatskog Predsjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelništvo BiH na Pantovčaku Predstavnik Srba: 'Hrvati nisu ravnopravni u BiH' Slika nije dostupna Radmanović poziva na jačanje odnosa s Hrvatskom i Srbijom

'Donekle sam iznenađen Mesićevim izjavama', kazao je Radmanović novinarima, dodavši kako ga Mesić sada zapravo podsjeća na Franju Tuđmana.

Svoje iznenađenje Radmanović je objasnio činjenicom da je s hrvatskim Predsjednikom nedavno razgovarao u 'smirenu tonu'. 

>> 'Terorizam postao dio naše svakodnevice'

>> 'Nisu Srbi opasnost za mir, nego Mesić zaboravlja etničko čišćenje'

>> Mesić u UN-u: Hrvatska izložena tsunamiju korupcije

Mesićeve komentare da bi se na Balkanu mogao dogoditi novi rat nastavi li RS provoditi dosadašnju politiku, Radmanović je ocijenio 'huškačkima'.

'Nisam čuo da u Hrvatskoj ili u BiH netko govori o tome osim Mesića', kazao je Radmanović.

Predsjednik Mesić je za posjeta SAD-u optužio premijera RS-a Milorada Dodika da nastavlja politiku Slobodana Miloševića te da priprema odcjepljenje tog entiteta od BiH.

Radmanović je ocijenio kako se Mesić miješa u unutarnje stvari BiH zbog čega bi najlogičnije bilo uputiti prosvjednu notu Hrvatskoj.

Izjavio je da to ipak ne će predložiti jer je svjestan da ne bi dobio potporu drugih dvaju članova Predsjedništva BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene