Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nasilje, pa čak i pucnjava, zabilježeni su kada je Playstation 3 stigao u američke trgovine. Nova generacija konzola za video igre došla je u ograničenim količinama, iako je proizvođač Sony obećao da će u prvom naletu ponuditi najmanje 400.000 primjeraka.


To je dovelo do dugih redova pred trgovinama u kojima se Playstation 3 prodavao za 600 dolara.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg

U Puthamu, Connecticut, dva su muškarca zapucala na ljude u redu koji su im odbili dati novac. Jedan kupac, Michael Penkala (21) ranjen je u leđa i rame, no u stabilnom je stanju.

U Palmdaleu u Kaliforniji trgovci su morali zatvoriti trgovinu zbog neviđene gužve, a u stampedu pred dućenom u Wisconsinu ozlijeđen je jedan kupac.

Playstation 3 nasljednik je popularne Sonyeve konzole Playstation 2. No, budući da se pojavio godinu dana nakon Microsoftovog konkurenta Xbox 360, analitičari se pitaju hoće li ispuniti očekivanja tog japanskog elektroničkog giganta.