Francuski ministar unutarnjih poslova potvrdio je da je došlo do pucnjave, nakon što je jedan muškarac vojniku pokušao uzeti oružje.


U zračnoj luci Orly jutros je ubijen muškarac koji je vojniku pokušao oteti vatreno oružje. Posljednji i smrtonosni čin ovog incidenta dogodio se u jednoj trgovini na južnom terminalu druge najveće pariške zračne luke koja je sada zatvorena, javlja BBC.

Vlasti koje su potvrdile ovaj događaj tvrde da se radi o iznimno ozbiljnom incidentu te da su na terenu stručnjaci za eksplozive koji tragaju za eventualnim bombama i potencijalnim suradnicima.

Policija je odmah po dojavi o incidentu na tviteru objavila priopćenje u kojem su naveli da je u tijeku policijska operacija te upozorili da se ne prilazi sigurnosnom kordonu. Također, odmah je evakuiran dio zračne luke, a putnici koji su tek sletjeli morali su ostati u avionima.

Prema prvim rezultatima istrage, muškarac je prišao skupini vojnika koji su patrolirali aerodromom te s oružjem otrčao u trgovinu. Na njega su odmah otvorili vatru i ubili ga.

 

Francuski mediji pišu da je napadač povezan s incidentom do kojeg je došlo ranije na području Pariza, kada je policija  zaustavila autmobil, čiji je vozač ispalio hitac u glavu policajke. Ona je teško ozlijeđena.

Pojedini tviteraši objavili su da su putnici koji su jutros sletjeli na Orly, drugu najveću parišku zračnu luku, zadržani u avionima.