Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja s Njemačkom

FRANCUZI NAJAVILI ''Sigurnost podižemo na višu razinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska će pojačati sigurnost na božićnim sajmovima diljem zemlje nakon što se u ponedjeljak u Berlinu kamion zabio u mnoštvo ljudi na sajmu u središtu grada pri čemu je poginulo najmanje devet osoba, objavilo je francusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Premda to još nije potvrđeno, incident u Berlinu najvjerojatnije je bio teroristički napad islamista.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

"Francusko-njemačka suradnja nastavit će se bez odgode kako bi demokracije pobijedile u ratu protiv onih koji žele ugroziti naše vrijednosti i naše slobode", objavilo je francusko ministarstvo u priopćenju.

"Sve snage sigurnosti bit će na maksimalnoj razini pripravnosti. Sigurnost na božićnim sajmovima bit će odmah pojačana", dodaje se u priopćenju.

Napad u Berlinu podsjeća na onaj u srpnju u francuskom gradu Nici kada se terorist na poznatoj gradskoj šetnici kamionom zabijao u ljude, usmrtivši njih 86.

Odgovornost za taj napad preuzela je Islamska država. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene