Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za uzrokom

STRAVIČNI PRIZORI Pogledajte prve snimke s mjesta pada ruskog aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva tijela poginulih u avionskoj nesreći na Sinajskom poluotoku danas ujutro dopremljena su u Rusiju.

Ruski istražitelji stigli su na mjesto pada ruskog putničkog zrakoplova koji se u subotu srušio na poluotoku Sinaju u Egiptu, a s njima i ekipa TV RT, koja je prva sa zemlje i iz zraka snimila ostatke Airbusove letjelice.

Poginulo je svih 224 putnika i članova posade zrakoplova ruske kompanije Kogalimavija. Istražitelji traže tragove koji bi doveli do odgovora na pitanje što je dovelo do pada zrakoplova svega 23 minute nakon njegova polijetanja iz egipatskog turističkog odredišta Sharm el-Sheikh za Sankt Peterburg. Pronađene su i dvije crne kutije.

Pročitajte i ovo Natalia Fileva (Foto: Arhiva/AFP) Uzrok nesreće nepoznat Tragedija u Njemačkoj: Jedna od najbogatijih Ruskinja poginula u padu zrakoplova Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: AFP) Nitko nije preživio Očevici posvjedočili: Iz (novog) etiopskog zrakoplova izlazio dim i tresao se prije nego je pao

POTVRDA IZ RUSIJE Zrakoplov se raspao u zraku, na velikoj visini

Na snimci RT-a vidi se prtljaga stradalih putnika, odjeća, mobiteli... S obzirom da su dijelovi zrakoplova razasuti na području od čak 20 kilometara, istražitelji pretpostavljaju da se raspao u zraku. Odmah nakon pada Islamska država preuzela je odgovornost za rušenje ruskog aviona, no to je u javnosti prihvaćeno sa dosta skepse. Sada se ipak razmatra i ta mogućnost.

Tijela 144 poginule osobe danas rano ujutro dopremljena su u Sankt Peterburg.



DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene