Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi u kritičnoj fazi

Ruski mediji ljutiti zbog protjerivanja diplomata: "Nije ovo kraj eskalacije, jasno je da će se pogoršati''

Ruska ambasada u Washingtonu (Foto: AFP)
Ruska ambasada u Washingtonu (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski tisak ocijenio je u utorak da usklađena protjerivanja ruskih diplomata u dvadesetak zemalja nakon trovanja bivšeg ruskog agenta uvode odnose između Moskve i Zapada u novo "razdoblje hladnog rata".

Dnevnik Izvestija piše da se radi o "rusofobnom flashmobu" dok Nezavisimaja Gazeta podsjeća da "još nikada nije bilo usklađenih protjerivanja".

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

"Odnos Rusije i Zapada ulazi u razdoblje pravog hladnog rata", rezimira analitičar Fjodor Lukjanov na stranicama dnevnika Vedomosti, ocjenjujući da su protjerivanja "posebno kobna za rusko-američke odnose".

"Nije ovo kraj eskalacije, jasno je da će se pogoršati, očekujemo i strože mjere, gospodarske sankcije protiv Rusije", upozorava on.

Po dnevniku Kommersant, te "mjere neopisive strogoće samo su novo pogoršanje odnosa između Rusije i Zapada".

Za nezavisni radio Eho Moskve, "sva politika Rusije usredotočuje svoju energiju u samodestrukciju nakon 2014.", godine ruskog pripojenja ukrajinskog poluotoka Krima nakon kojeg je uslijedio niz zapadnih sankcija.

"Što je lošiji odnos između Rusije i Zapada, bolje se osjeća predsjednik Vladimir Putin'', tvrdi Eho Moskve. "Ako ste u opkoljenoj utvrdi, morate stalno izazivati napade ili ćete izgubiti legitimitet". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene