Obavijesti Video Pretražite Navigacija
44 ČLANA POSADE

Nema nade: Prekinuta potraga za argentinskom podmornicom

Podmornica ARA San Juan (Foto: AFP, arhiva)
Podmornica ARA San Juan (Foto: AFP, arhiva) Foto: AFP, arhiva
Argentina je obustavila potragu za četrdeset i četiri člana posade podmornice koja je nestala prije 15 dana u Atlantskom oceanu, objavila je argentinska mornarica.

 

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Danka Ilić I dalje traje potraga Dankin mali brat napokon vraćen roditeljima: Otkriveno gdje je bio dosad

Kako se procjenjuje da je posada unutar podmornice San Juan imala zalihe kisika s kojima je mogla preživjeti samo sedam dana u slučaju da je potonula na dno, potraga je i službeno prekinuta.

"Prošlo je dvostruko više dana od mogućnosti da posada ipak bude spašena. Unatoč sveobuhvatnoj potrazi nismo uspjeli locirati podmornicu", kazao je glasnogovornik argentinske mornarice Enrique Balbi.

Članovi obitelji nestalih mornara reagirali su dvojako - neki su ljuti što im je Mornarica lagala već sedam dana da postoji nada da će njihovi najbliži biti spašeni, a drugi još vjeruju i mole se za čudo.

Prilikom zadnjeg kontakta posada podmornice prijavila je prodor vode, a međunarodni stručnjaci vjeruju da je potopljena zbog implozije unutar same podmornice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene