Potraga za počiniteljima ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu se nastavlja i do nedjelje niti jedna osoba nije službeno osumnjičena za sudjelovanje u ovom zločinu, prenijeli su lokalni mediji.

Galerija


Njegoslav Milinković iz Istočnog Sarajeva o kojemu je u subotu procurula informacija kao o prvoosumnjičenom koji je u bijegu navodno je ipak tek jedna od osoba saslušanih u dosadašnjem tijeku istrage.

Vezani članci Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Objavljen jezivi transkript audiosnimke: "Je li moguće staviti tijelo u vreću? - Ne, pretežak je... ali znam dobro rezati" Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 5 Sarajevo: Pokopani policajci ubijeni prošlog tjedna, potraga za ubojicama još bez rezultata

Kako prenosi portak Klix, pozivajući na neimenovane policijske izvore, Milinković je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Agencija Patria objavila je kako je s Milinkovićem uspjela stupiti u kontakt telefonom. On je kazao kako nije u bijegu te kako se nalazi u BiH odnosno u mjestu Mokro pokraj Pala gdje i živi. Potvrdio je kako je saslušan u policiji ali je istodobno odlučno zanijekao kako je na bilo koji način povezan s napadom u kojemu su u petak ubijeni policajci Adis Šehović (46) i Davor Vujinović (43).

Izvor kojega navodi Klix kaže kako "apsolutno nema dokaza" da je Milinković sudjelovao u ovom zločinu.

Sličnu informaciju objavio je i portal "Dnevnog avaza" uz pojašnjenje iz također neimenovanog izvora kako kriminalne skupine zapravo daju lažne informacije policiji i na taj način se uzajamno obračunavaju.

Milinković je osoba u policijskim evidencijama upravo zbog krađe automobila kakva se dogodila i u petak kada su ubijeni policajci.

Bio je umiješan i u oružani okršaj sa sarajevskom policijom 2016., također pri krađi automobila. Protiv njega je u lipnju Tužiteljstvo BiH podignulo optužnicu kao pripadnika skupine od 27 osoba koja je godinama operirala po Sarajevu i ukrala najmanje 200 vozila.

Suđenje u tom slučaju još nije počelo jer nije utvrđeno koji je sud nadležan.

Dvojica policajaca za čijim se ubojicama bez rezultata traga već dulje od 48 sati bit će pokopani u ponedjeljak u Sarajevu. Tim povodom u cijeloj BiH proglašen je dan žalosti a takvu odluku su, što je u bosanskohercegovačkim uvjetima neuobičajeno, donijeli i državno Vijeće ministara i vlade dva entiteta. (Hina)

Pogledajte snimku privođenja nakon ubojstva policajaca u Sarajevu