Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poštuje se sporazum o trajnom prekidu vatre sklopljen u utorak između Izraela i Palestinaca nakon 50 dana sukoba, kazala je izraelska vojna glasnogovornica.


'Nije bilo ispaljivanja raketa prema izraelskom teritoriju niti ijednog izraelskog zračnog napada u Pojasu Gaze od utorka navečer', kazala je glasnogovornica.

Vezani članci Hamas pogodio Izrael Rakete padaju na Tel Aviv od ranog jutra, Izrael obećao nove napade. Biden: "Mislim da će ovo brzo završiti, Izrael se ima pravo braniti" Napad na Gazu - 1 Svijet strahuje od eskalacije, raste broj žrtava u sukobu Izraela i Hamasa: "Namjerno ciljaju domove, 43 posto ubijenih su djeca i žene"

Izrael i Palestinci objavili su u utorak sporazum o trajnom prekidu vatre nakon rata u kojem je smrtno stradalo 2143 Palestinaca, 70 Izraelaca te opustošen Pojas Gaze.

Sporazumom se predviđa, po egipatskom posredovatelju, ublažavanje blokade koju je 2006. nametnuo Izrael i koja guši enklavu gdje živi 1,8 milijuna Palestinaca.

Veliki zaokret u Gazi - I to nakon 50 dana ubijanja!

Šef palestinskog izaslanstva u Kairu Azam al-Ahmed kazao je da je jedna od glavnih točaka sporazuma 'otvaranje prolaza za humanitarne potrebe i namirnice, za medicinski materijal i sve što će omogućiti popravak vodovodnog, električnog i mobilnog sustava. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook