Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljski kardinal traži smjenu radikalnog vodstva Radio Maryje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski kardinal Stanislaw Dziwisz, krakovski nadbiskup i bivši osobni tajnik pape Ivana Pavla II. zatražio je smjenu direktora radikalne katoličke i nerijetko antisemitske postaje Radio Maryja.

U poruci koju je koncem kolovoza pročitao na sjednici poljske biskupske konferencije, a koja je danas objavljena, kardinal Dziwisz nije oklijevao progovoriti o "prijetnji krizom" unutar poljske Katoličke crkve koja je "podijeljena" oko uloge radijske postaje Maryja koju je utemeljio i vodi karizmatik i redemptorist Tadeusz Rydzyk.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

"Prijeko je potrebno postaviti novu upravu Radija Maryje i televizije Trwam kako bi Crkvi u Poljskoj služila pod paskom biskupa", kazao je Dziwisz pred biskupima koji su se 25. kolovoza okupili u marijanskom svetištu u Czestochowi, na jugu Poljske.

No biskupi na tom skupu nisu poslušali Dziwisza i nisu prihvatili nikakve "stegovne mjere" protiv oca Rydzyka, već su samo odlučili poslati pismo redu redemptorista. 

>> Poljski svećenik uznemirava Poljsku i Vatikan

>> Poljski biskupi žele da kontroverzni svećenik napusti radio Maryju

"Velika je opasnost da se poljska Crkva u cijelosti poistovjeti
isključivo sa stajalištima Radija Maryje", upozorio je Dziwisz.

Postaja Radio Maryja koju je prije petnaest godina utemeljio otac Rydzyk i njegov red redemptorista, tvrdi da ima više od tri milijuna redovitih slušatelja i uživa velik politički utjecaj u Poljskoj. Postaja posjeduje i svoj televizijski kanal, nacionalni dnevni list i novinarsku školu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene