Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na kampiranju

Opasan bliski susret! Polarni medvjed napao turiste, jedna od njih prebačena u bolnicu

Upozorenje na Svalbardu
Upozorenje na Svalbardu Foto: Afp
Polarni medvjed napao je skupinu turista koji su kampirali na Svalbardu, na sjeveru Norveške. U napadu je ozlijeđena francuska turistkinja, prevezena je u bolnicu i nalazi se izvan životne opasnosti.

Turistički izlet na sjever Norveške umalo se pretvorio u tragičnu priču. U ponedjeljak ujutro je polarni medvjed napao skupinu od 25 turista, i u napadu ozlijedio jednu francusku turistkinju.

Ova je skupina kampirala u Sveasletti na Svalbardu, 800 kilometara sjeverno od centralne Norveške. Neidentificirana je žena u napadu zadobila ozljede ruke i nalazi se izvan životne opasnosti. Vlasti su ju u ponedjeljak ujutro prevezle helikopterom do najbliže bolnice, prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Polarni medvjed (Foto: AFP) Ugrožena vrsta Ruski arhipelag u strahu: Proglašeno izvanredno stanje zbog invazije polarnih medvjeda

Glasnogovornik norveških spasilačkih službi rekao je da su turisti uspjeli otjerati medvjeda s nekoliko hitaca iz pištolja. Medvjed je zadobio ozljede u tom okršaju, i sada ne znaju što učiniti s njim.

Svalbard je prepun upozorenja za turiste, budući da na Arktiku živi između 20 i 25 tisuća polarnih medvjeda. Stroga upozorenja izdana su turistima koji odluče kampirati i provoditi vrijeme na otvorenom, jer je u posljednjih nekoliko desetljeća najmanje petero ljudi izgubilo živote u okršajima s ovim životinjama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene