Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONOSI DNEVNIK NOVE TV

Zbog uvođenja eura u kontrolu će uskoro - tajni kupci: Doznajte što će sve provjeravati i kada kreću u akciju

Aktualno Galerija Potrošnja: Ilustracija Potrošnja: Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Marina Bešić Đukarić Marina Bešić Đukarić Foto: DNEVNIK.hr Tanja Popović Filipović - 1 Tanja Popović Filipović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tanja Popović Filipović - 2 Tanja Popović Filipović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tanja Popović Filipović - 3 Galerija 1/5 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić razgovarala je s Tanjom Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača.

Cijene goriva, kao i drugi proizvodi i usluge, uskoro će se morati iskazivati u kunama i u eurima. Sve će pratiti tajni kupci.

"Tajni kupci u akciju kreću 16. kolovoza. Sve do kraja sljedeće godine provjeravat će jesu li cijene preračunate prema zadanom tečaju ili je netko malo zaokružio na štetu kupaca", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić, koja je razgovarala s Tanjom Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača.

"Prvo što će se provjeravati jest dvojno iskazivanje cijene koje nam je obavezno od 5. rujna. Druga bitna stvar će biti zaokruživanje cijena. Npr. ako jedan proizvod stoji 13 kuna, ali ga trgovac zaokruži na dva eura, što ne bi smio. Treća će stavka biti provjeravanje poštuju li trgovci koji su se prijavili za Etički kodeks za zamjenu kune eurom, pridržavaju li se tog kodeksa", rekla je Popović Filipović.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon svečane akedmije Božinović se pohvalio: Hrvatska policija je na razini najsposobnijih europskih policija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPOKON SE ZNA Javio se dobitnik s Raba težak šest milijuna kuna, jako ga muči jedna stvar:" Možemo li listić..."

Dodala je kako će njihova organizacija provjeravati ukupno 60 proizvoda i usluga na području Slavonije i Baranje. 

"Tečaj je zadan i poznat. Bit će fiksna konverzija po matematičkom obračunu tako da će se i konverzija morati vidjeti na konačnom računu koji će bit vidljiv samom potrošaču", pojasnila je.

Za one koji to ne budu radili kako treba, kazala je Popović Filipović, razmišlja se o "crnim listama".

"Svakako će biti pohvaljeni oni koji se prijave i koji se u konačnici budu pridržavali tog Etičkog kodeksa", zaključila je Popović Filipović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene