Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Vatrena stihija u Kanadi

Strašna tragedija: Pilot helikoptera poginuo u nesreći tijekom gašenja požara

Helikopter u gašenju požara iznad Kanade
Helikopter u gašenju požara iznad Kanade Foto: Afp
Pilot helikoptera poginuo je u nesreći u zapadnoj Kanadi. Riječ je o trećoj smrti u posljednjih nekoliko dana povezanoj s naporima u borbi protiv požara u najgoroj sezoni šumskih požara u toj zemlji.

Pilot je bio sam u lelikopteru kada se srušio u srijedu u sjeverozapadnoj pokrajini Alberta, a šumski radnici, koji su prvi stigli do njega, nisu ga uspjeli reanimirati, priopćila je Kraljevska kanadska konjička policija. Proglašen je mrtvim u obližnjoj zračnoj luci. Policija je rekla da je pilot bio 41-godišnji muškarac iz Whitecourta, Alberta, ali nije objavila njegovo ime

"Postoji mnogo ljudi diljem ove zemlje koji su pojačali djelovanje tijekom ovih vrlo teških šumskih požara, štiteći svoje obitelji, svoje zajednice i svoje sugrađane", rekao je premijer Justin Trudeau.

"A to što smo izgubili tri vatrogasca ili pojedinca koji su pomagali u borbi protiv požara, srceparajuće je", prenosi ABC.

Pročitajte i ovo Stiže novo nevrijeme Pripazite Civilna zaštita poslala poruku građanima: "Pratite naša upozorenja, prognoze i podatke"

Prošli tjedan, vatrogaskinja Devyn Gale (19) umrla je nakon što je stablo palo na nju u blizini Revelstokea u Britanskoj Kolumbiji. Adam Yeadon, 25, poginuo je u subotu dok se borio s požarom u blizini svoje kuće u Fort Liardu, sjeverozapadni teritoriji.

Helikopter u gašenju požara iznad Kanade Sjever Kanade u plamenu (Foto: Afp)

Glasnogovornik Odbora za sigurnost prometa Chris Krepski rekao je da dva istražitelja trebaju stići na udaljeno mjesto pada helikoptera u četvrtak. Rekao je da je poziv hitne pomoći primljen u srijedu oko 18 sati. Dodao je da je oborena letjelica bila u močvarnom području.

Od četvrtka poslijepodne, Alberta je imala 117 aktivnih šumskih požara, od kojih se 17 smatralo izvan kontrole. Tisuće požara spržilo je više od 110.000 četvornih kilometara diljem zemlje do sada ove sezone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene