Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča Antice Olivari

I Pirovac ima svoju priču o spašavanju s Titanica: Na brodu koji je prvi došao do mjesta potonuća bila je i jedna Pirovčanka

Aktualno Galerija Pirovačka priča o Titanicu - 6 Pirovačka priča o Titanicu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Pirovačka priča o Titanicu - 5 Pirovačka priča o Titanicu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pirovačka priča o Titanicu - 4 Pirovačka priča o Titanicu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pirovačka priča o Titanicu - 3 Pirovačka priča o Titanicu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pirovačka priča o Titanicu - 2 Galerija 1/6 >>
Vjerovali ili ne - i Pirovac svoju priču o spašavanju s Titanica ima! Naime, na brodu Carpathia, koji je prvi došao do mjesta potonuća, plovila je jedna Pirovčanka. Njezina je obitelj desetljećima slušala priče o tome, a sad su odlučili i javno iznijeti priču.

Upravo u Pirovcu živjela je Antica Olivari. A njezina rodbina...

Zorka Vlahov odlučila je javnosti ispričati što je, tada 25-godišnja Antica proživljavala na brodu koji je prvi doplovio do potonulog Titanica. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV  Sanja Jurišić.

"Moja mama i ona su od dva brata djeca. Odmah mi dođe plakati kada se toga sjetim, nije to kao danas. Užas, kada je to pričala. Uvijek je to nešto u njoj bilo kada je to doživjela, kada je to vidjela", priča Zorka. 

S generacije na generaciju, kažu, vrtjela se u obitelji priča tete Antice.

"Pričala je o toj noći, da je pomagala utopljenicima, pomagala s hranom, dekama, da ih što prije ugriju, utople i nahrane", priča Mara Barić iz Pirovca, dodajući: "Teta Antica je kazala da je ona jako dugo dugo živjela s tišinom koju je čula te noći, puno tuge i tame u sebi".

Pročitajte i ovo Prizor oluje Ljudine VIDEO Žena traži junaka koji ju je spasio tijekom oluje: "Hvala, nepoznati čovječe, trebalo je otvoriti vrata auta i izaći na onu vjetrometinu"

Tete Antice na ovom svijetu nema već 58 godina, ali njezina rodbina je ne zaboravlja.

"U čast mojoj teti Antici ovu sam kapelicu sam salio, stavio svetu nediljicu unutra. I tu sam brod napravio, stavit ću tu jarbol, u sjećanje na tetu moju, Anticu", rekao je Pave Barić.

Pročitajte i ovo Uslijed strašnog nevremena i oluje u Prilazu baruna Filipovića pala je dizalica koja se ukopala u cestu Tuga i nevjerica FOTO/ VIDEO Dan poslije oluje kakvu Hrvatska ne pamti: Vojska je na terenu, štete se zbrajaju, među ozlijeđenima su i djeca

Priču ove Pirovčanke podržala je i lokalna turistička zajednica. Jer odavno, kažu, turiste ne privlače samo sunce i more, već žele znati više o životu mještana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve je snimila kamera VIDEO Djelatnik Hitne pomoći tijekom intervencije besramno opljačkao teško bolesnu staricu

"Dakle, jedna je Pirovka, šta mi kažemo ovdje, bila na brodu Carpathia, to je bio brod koji je prvi došao do Titanica i spasio 700 života", rekao je Igor Bergman, direktor TZ-a Pirovac.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene