Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripazite

Civilna zaštita poslala poruku građanima: "Pratite naša upozorenja, prognoze i podatke"

Stiže novo nevrijeme
Stiže novo nevrijeme Foto: Screnshoot/Rain Alarm
Barem djelomice sunčano i nestabilno. Na zapadu kiša već prijepodne, a od sredine dana pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu. Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, osobito krajem dana.

Najavljena su nova nevremena nakon razorne oluje koja je u srijedu popodne pogodila Hrvatsku i odnijela četiri života.

Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a objavilo je oko 9 sati ujutro upozorenje DHMZ-a za građane, koje prenosimo u cijelosti. 

 

"Grmljavinsko nevrijeme iz Gorskog kotara kreće se u smjeru karlovačkog i zagrebačkog područja. Između 9 i 10 sati na tom području treba očekivati izražene pljuskove, munje te prolazno jak vjetar, u manjoj mjeri i tuču", poručili su. 

Također su objavili u upute za postupanje u slučaju grmljavinskog nevremena.

Tuča je padala u zagrebačkom kvartu Dubrava.

Pljuskovi će lokalno biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, osobito krajem dana.

Na vrijeme u petak utjecat će jedna hladna fronta zbog koje će atmosfera biti vrlo nestabilna i pogodna za pljuskove, grmljavinu, ali i poneko nevrijeme, osobito u drugom dijelu dana.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj nestabilnije, raste vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu koji će lokalno biti jače izraženi. Može ih biti od sredine pa sve do kraja dana, no veća vjerojatnost za njih je nakon 17 sati. Ponovno je moguće i nevrijeme s olujnim vjetrom i tučom, pa je upaljen narančasti meteoalarm!

Pročitajte i ovo Sopotski dečki uklanjaju stablo - 3 ujedinjeni u krizi "Karlo, imaš veliko srce": Ljudi ponovno pokazali svoju veličinu nakon apokalipse, poklanjaju se crjepovi, stakla i dobra volja

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne počinje sunčano i vruće, s temperaturom oko 30 te sa slabim vjetrom. Međutim, onda kasno poslijepodne i navečer pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguće i nevrijeme. Veća vjerojatnost za to nakon 18 sati.

U petak je i na sjevernom Jadranu moguće nevrijeme, dok su pljuskovi u Gorskom Kotaru i Lici vjerojatniji navečer.

 

U Dalmaciji pretežno sunčano, a navečer su na sjevernom dijelu mogući pljuskovi.

Pročitajte i ovo Uslijed strašnog nevremena i oluje u Prilazu baruna Filipovića pala je dizalica koja se ukopala u cestu Tuga i nevjerica FOTO/ VIDEO Dan poslije oluje kakvu Hrvatska ne pamti: Vojska je na terenu, štete se zbrajaju, među ozlijeđenima su i djeca

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu jugozapadni i južni vjetar te jugo.

Najviša dnevna temperatura između 27 i 32, na Jadranu od 31 do 36 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene