Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petnaestogodišnjak iz okolice Krškoga teško je ranjen u eksploziji ručnog raketnog bacača M-80 "zolja" zaostalog vjerojatno iz vremena okršaja slovenskih teritorijalaca s oklopnim vozilima bivše JNA 1991. godine.


Nesreća se dogodila u utorak u naselju Dobrova blizu Krškog, kada je dječak pospremao tavan obiteljske kuće i tom prilikom naišao na opasno oružje koje je prema prvim informacijama policije tamo 1991. godine ostavio njegov u međuvremenu umrli stric.

Vezani članci Bikijada u Dicmu - 1 Prva bikijada nakon korone izazvala šušur: Bik se probio među gledatelje, ozlijeđen muškarac Policija, ilustracija Ulicom divljao automobilom, pokušao pregaziti policajce pa prešao preko stopala 9-godišnjeg dječaka

Oružje je dječak aktivirao, pri čemu je došlo do eksplozije rakete. Tavan je znatno oštećen, a dječak je teško nastradao i nalazi se u bolnici. Potisna snaga motora bacača teško mu je ranila desni dio tijela, osobito ruku.

Iako se po prvim informacijama radi o oružju zaostalom iz slovenskog rata za samostalnost 1991. godine, policija i dalje ispituje njegov izvor, navode u krškoj policiji.