U invaziji paukova dijelovi Gippslanda na jugoistoku Australije prekriveni su paukovim mrežama dok se paukovi na visinama pokušavaju spasiti od poplava.


Nakon poplava ranije u lipnju, more svile prekrilo je to područje države Victoria, rekao je sveučilišni profesor Dieter Hochuli.

Vezani članci Koronavirus u Sydneyju Nakon najvećeg ovogodišnjeg dnevnog porasta brojki Australija pooštrava mjere: ''Brojevi ne idu u smjeru kojem smo se nadali'' Koronavirus u Sydneyju, ilustracija Rastu im brojke, a već su tjednima u lockdownu: "Da nismo, imali bismo tisuće zaraženih koronavirusom"

"Kada nas zadese ovako jake kiše i poplave, te životinje koje inače provode život na tlu, tamo ne mogu preživjeti i čine isto što i mi, premještaju se na visine", objasnio je na lokalnoj televiziji Channel 7 Hochuli, voditelj skupine za integrativnu ekologiju na sveučilištu u Sidneyu.

Ovim paucima mreže služe poput padobrana i oni koriste vjetar za kretanje.

Australce u ruralnim područjima su posljednjih godina zadesile brojne katastrofe.

Nakon duge suše uslijedili su golemi šumski požari krajem 2019. i početkom 2020., da bi kasnije olujne kiše izazvale poplave i brojne štete u nekoliko regija.