Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmicom Slovenca htjeli prikriti brutalno ubojstvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U šumi kod Moslavačke Slatine kod Popovače policija je pronašla tijelo mrtvog mladića za koje sumnja da je Jura Bajda, Slovenac, nedavno otet na području Hrvatske, izvijestili su kasno popodne na izvanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu predstavnici hrvatske i slovenske policije.

Tijelo je pronađeno popodne, a sada je na obdukciji i utvrđivanju identiteta.

Pročitajte i ovo Obitelj otete Mije Schem - 2 Reagirao i Macron Majka otete Mije očajna: "Izgleda prestravljeno, preklinjem svijet da vrati moje dijete kući" Slika nije dostupna Osumnjičen za otmicu Slovenca, ali i za prijevaru banke

"Policija ne isključuje mogućnost da je riječ o otetom slovenskom državljaninu", rekao je načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad.

>> Oteti Slovenac povezan s narkomiljeom?

>> Za otetog Slovenca traže otkupninu od 200 tisuća eura

Po pisanju medija riječ je o sinu Iztoka Bajde, slovenskoga poslovnog čovjeka i jednog od direktora Petrola.

Predstavnici hrvatske i slovenske policije potvrdili su da su u
zajedničkoj akciji uhićena dvojica hrvatskih državljana, 29-godišnji A. M. i 31-godišnji V. V.

Obojica su već poznata policiji zbog nasilja, a popodne su sprovedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Za sada su prijavljeni samo zbog otmice, a ne i zbog ubojstva.

Policija tvrdi da su uhićenici od 19. lipnja mladića držali zatočena na zagrebačkom području i više puta od njegovih roditelja telefonom tražili otkupninu od 200 tisuća eura.

No sumnjaju da je otmica bila samo prikrivanje brutalne likvidacije.

"Indikativno je da su se osumnjičenici tijekom otmice ponašali drukčije nego se inače ponašaju u tim situacijama", kazao je načelnik kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije Darko Dundović.

Dodao je da će u daljnjoj kriminalističkoj obradbi policija pokušati pribaviti dokaze i utvrditi jesu li utemeljene sumnje da je cilj otmice zapravo bila likvidacija.

Tijekom akcije pretraženo je 788 kuća i vikendica, obavljeno 655 obavijesnih razgovora, a u svemu je sudjelovalo oko 150 policajaca iz Hrvatske i Slovenije. Oduzeto je više mobitela, četiri automobila, jedna automatska puška i dva pištolja.

Osim dvojca osumnjičena za otmicu policija je, kako bi rasvijetlila taj zločin, na kriminalističku obradbu privela više muškaraca i žena.

Neslužbeno se doznaje da su istražnom sucu sprovedeni Armend Musliu i Vitorio Vukdedović, kojima se u trag ušlo prisluškivanjem mobitela.

Te je tvrdnje na konferenciji za novinare neizravno potvrdio direktor slovenske Uprave kriminalističke policije Aleksandar Jevšek, rekavši da se policija koristila tzv. posebnim mjerama.
Ni hrvatski ni slovenski policijski dužnosnici nisu, radi istrage,
potvrdili je li obitelj otetog mladića platila otkupninu te kako je
otkriveno mjesto na kojem se nalazilo mrtvo tijelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene