Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga i dalje u tijeku

Otkriveno tko je troje mladih koji su se grlili dok ih nije odnijela bujica

I dalje traje potraga za troje mladih koje je u petak odnijela bujica rijeke Natisone u Premariaccu u Italiji. Talijanski mediji otkrili su identitete nestalih za kojima tragaju ronioci, spasitelji u helikopterima, dronovi i karabinjeri.

Jedna od nestalih je studentica Patrizia Cormos (20), stanovnica Campoformida koja je ujutro prije odlaska na obalu Natisone polagala ispit na Akademiji likovnih umjetnosti Tiepolo u Udinama, a drugo dvoje njezini su prijatlji - Bianca Doroch (23), koja je prije nekoliko dana stigla iz Rumunjske u posjet roditeljima koji žive u Udinama, i njezin dečko, 25-godišnji Cristian Casian Molnar, također rumunjskog podrijetla, s prebivalištem u Austriji, javlja Rai News.

U subotu ujutro pronađena je torbica Patrizije Cormos, koja je pozvala pomoć, a u njoj se nalazio mobitel, koji je bio uključen i koji je emitirao signal koji su spasioci identificirali.

Prema pisanju RAI-a torbica je bila odložena uz obalu rijeke, nekoliko stotina metara nizvodno, a moguće je i da ponovno izronila na površinu kad se spustila razine vode.

Pročitajte i ovo Štete od nevremena - 1 Nevrijeme poharalo zemlju Područje Požege zbraja štete nakon tuče, teško je stanje i na Krku: "Od berbe ove godine neće biti ništa"

Spasioci su uz pomoć helikoptera, dronova i rionioca u subotu nastavili tražiti nestale, a posao im otežava što je voda i dalje mutna.

Troje nestalih bilo je na maloj plaži na rijeci Natisone, ispod rimskog mosta Premariacco, kad je voda počela brzo rasti zbog obilne kiše koja je padala posljednjih nekoliko sati.

Društvenim mrežama proširila se dramatična snimka djevojaka i mladića kako do struka stoje u vodi, zagrljeni, s posljednjim nadama u spas. Unatoč pokušajima vatrogasaca da ih izvuku pomoću užeta, pred očima brojnih svjedoka i spasioca, snažna riječna struja ih je odvukla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene