Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme poharalo zemlju

Područje Požege zbraja štete nakon tuče, teško je stanje i na Krku: "Od berbe ove godine neće biti ništa"

Aktualno Galerija Štete od nevremena - 1 Štete od nevremena - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štete od nevremena - 2 Štete od nevremena - 2 Foto: DNEVNIK.hr Štete od nevremena - 3 Štete od nevremena - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štete od nevremena - 4 Štete od nevremena - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Štete od nevremena - 5 Galerija 1/5 >>
Zbog velike količine kiše i tuče u općinama Vetovo i Kaptol u okolici Požege nastala je šteta, a sa štetom se nosi i otok Krk.

Požeština zbraja štete nakon nevremena koje je u petak kasno poslijepodne pogodilo Općine Vetovo i Kaptol.

Tuča veličine oraha na nekim je mjestima padala pola sata i iza sebe ostavila pustoš na ratarskim kulturama. Štete su velike na pšenici, ječmu, kukuruzu, ali i duhanu i soji.

Vinogradari iz mjesta Podgorje, na jesen neće imati berbu. Tuča je uništila 15 godina stare nasade graševine. Stradali su i krovovi u Alilovcima. Vatrogasci i danas imaju intervencije.

"Od prve dojave do danas smo odradili nekih 20-ak intervencija. Prvo su se svodile na ispumpavanje podruma, uklanjanje srušenih i opasnih stabala. I onda danas kad se to sve smirilo popravak krovišta koje je jučer nastradalo", rekao je Josip Svoboda, zapovjednik DVD-a Kaptol

"Led je padao dobrih možda više od pol sata, uništio je doslovce sve. Loza je uništena, od berbe ove godine najvjerojatnije neće biti ništa", rekao je vinogradar Ivan Krlek.

  Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Šteta i na Krku

Voda s poplavljenog predjela Kimpi na otoku Krku polako se povlači. Većina polja i vrtova još je pod vodom. Šteta na usjevima tek se treba zbrojiti.

Odvlažuje se i dječji vrtić u gradu Krku gdje su u nevremenu poplavile dvije jasličke prostorije i zbornica. Štete ima i u Vrbniku. Pod vodom je još uvijek vrbničko polje s lozom autohtone žlahtine.

"Voda sama po sebi ne smeta toliko lozi, ali ova iznimno velika vlaga u kombinaciji sa suncem će biti pogodni za razvijanje raznih bolesti i ovo će trebati ići čim prije zaštititi", upozorio je vinar i enolog Toni Katunar.

Pročitajte i ovo Molunat - 3 Dolazi do sukoba Katastarske izmjene na jugu i nered u prostoru: "Ispalo je da je moja građevina u susjedovoj čestici"

"Sad možemo polako s velikim čizmama doć do parcele i otvoriti baraku gdje imamo elektro stvari i drugih vrijednih stvari pa ćemo pogledati kolika je šteta", rekao je Senad Beganović, korisnik zemljišta.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene