Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sahrana Josipa Broza Tita 8. svibnja 1980. godine nije prošla bez 'podvale' Službe državne sigurnosti...


Nekadašnji načelnik Službe državne sigurnosti, dr. Obren Đorđević, tvrdi kako u trenutku pokopa u lijestu, prekrivenom zastavom SFRJ, uopće nije bilo Titovo tijelo, već je bio samo pijesak, piše Telegraf.

Vezani članci Carlos Ghosn (Foto: AFP) Japanski sud odobrio jamčevinu bivšem predsjedniku Nissana Carlosu Ghosnu: Platit će "samo" 8,9 milijuna dolara Kim Jong Un s Donaldom Trumpom na summitu u Hanoiju (Foto: AFP) Trump rekao da je saslušanje njegova bivšeg odvjetnika Michaela Cohena pridonijelo neuspjehu summita s Kimom

Josip Broz Tito umro je prije 34 godine

'Kad je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsjedništva SFRJ, prije svega Stevan Dronjski i Stane Dolanc, željeli su da ga se balzamira i stavi u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo tijelo, međutim, bilo je puno raznih lijekova, pa se počelo prerano raspadati i širiti oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga odlučili su da se posljednji ispraćaj obavi bez njegova tijela. U lijesu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini nalazio se pijesak', otkrio je za 'Novosti' Đorđević koji je 40 godina proveo radeći u organima sigurnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook