Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen slučaj

PISTORIUS DOBIO 6 GODINA ZATVORA ZA UBOJSTVO BIVŠE DJEVOJKE U sudnici nastala konfuzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oscar Pistorius, slavni južnoafrički paraolimpijac osuđen je na šest godina zatvora za ubojstvo svoje bivše djevojke Reeve Steenkamp.

Sud u Južnoj Africi osudio je Oscara Pistoriusa na šest godina zatvora za ubojstvo njegove bivše djevojke Reeve Steenkamp. Slavni paraolimpijac morat će u zatvoru provesti najmanje tri godine prije mogućnosti za pomilovanje, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treći dan na klupi za svjedoke 'Izgovorite to! Recite: Pucao sam i ubio Reevu Steenkamp!' Slika nije dostupna 'Imam noćne more' Pistorius opet plakao na suđenju: Bojim se zaspati

Tužiteljstvo je najavilo žalbu, obzirom da je presuda značajno manja od traženih 15 godina zatvora, a Pistorius je odmah prebačen u zatvor. Prije izlaska iz sudnice pistorius je zagrlio sestru. U sudnici su prevladali zbunjeni pogledi nakon izricanja tako niske presude.

Proslavljeni sportaš, kojem su kao djetetu zbog uređene deformacije obje noge amputirane ispod koljena, ubio je svoju djevojku s četiri metka ispaljena kroz zatvorena vrata kupaonice 14. veljače 2013.

Tijekom suđenja je tvrdio da je čuo buku usred noći i mislio je da je unutra provalnik.

Tužitelji su ga optužili da laže i opisali ga kao usijanu glavu kratka fitilja koji je u djevojku pucao namjerno, nakon svađe.

Pistorius, koji je ušao u povijest kao prvi paraolimpijac koji se ravnopravno natjecao s atletičarima bez invaliditeta na Olimpijskim igrama 2012. godine, nekoć je bio južnoafrički zlatni dečko, junak koji je nadvladao svoj hendikep i postao međunarodna superzvijezda.

Šokirana nacija uživo je na televiziji u proljeće 2014. pratila suđenje i gledala Pistoriusovo moralno potonuće, slušajući mučna svjedočenja o agoniji i autopsiji njegove djevojke.

vrhovni sud poništio je presudu za ubojstvo iz nehaja i Pistoriusovo djelo preinačio u ubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene