Obavijesti Video Pretražite Navigacija
formirat će barijeru

Orban traži pomoć za Srbiju i Makedoniju: "Grčku granicu već je prešlo 130 tisuća migranata"

Viktor Orban (Foto: AFP)
Viktor Orban (Foto: AFP) Foto: Afp
Mađarski premijer Vitkor Orban rekao je u srijedu da je 130 tisuća migranata već prešlo tursko-grčku granicu te da moraju biti zaustavljeni što je moguće južnije.

"Neće biti dovoljno obraniti grčko-tursku granicu", rekao je mađarski premijer Viktor Orban na novinskoj konferenciji s ostalim premijerima zemalja Višegradske skupine (Poljska, Slovačka, Mađarska i Češka) u Pragu.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Viktor Orban i Donald Trump Presudni konzervativci Orban se sastaje s Trumpom: "Nadam se da će se vratiti predsjednik koji će postići mir u Ukrajini"

Orban je kazao da migranti koji prijeđu grčku granicu moraju biti zaustavljeni prije ulaska u druge zemlje te dodao da bi trebalo pružiti pomoć Makedoniji i Srbiji, a ako migranti prođu i granice tih zemalja, Mađarska će formirati zadnju barijeru.

"Kao posljednje sredstvo obranit ćemo europsku vanjsku granicu", rekao je mađarski premijer.

Orban je na summitu Višegradske skupine poručio da je mađarsko stajalište o ilegalnim migracijama postalo općeprihvaćeno u Europi. Politika "sada dobro poznata širom europske zajednice je uspjeh", dodao je.

"Najavili smo politiku protiv muslimanske migracije", dodao je Orban referirajući se na žicu na mađarsko-srpskoj granici izgrađenu tijekom migrantske krize 2015. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene