Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahote IS-a

Užas u Iraku: Odrubili glavu djeci jer se nisu htjela preobratiti na islam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski vikar koji je funkciju obnašao u Iraku tvrdi da sljedbenici Islamske države progone kršane, te im prijete ubojstvima ako su neposlušni.

Islamska država u Iraku je odrubila glavu četvero kršćanske djece jer su odbili preobratiti se na islam, tvrdi britanski vikar koji je svoju funkciju obnašao u spomenutoj državi, piše Independent. 

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju"

Andrew White, poznat i kao vikar Bagdada, tvrdi da su se ubojstva dogodila u kršćanskoj enklavi blizu grada. Objasnio je i kako pripadnici Islamske države progone kršane iz Iraka, te ih 'ubijaju u velikom broju, režu djecu na pola i odsijecaju im glave'.

Ispričao je i kako su militanti nedavno prišli jednom od kršćana i zaprijetili mu ubijanjem njegove djece ako ne kaže riječi preobraćenja na lslam. U očaju je izrekao riječi, a onda nazvao Whitea kako bi ga pitao voli li ga Isus i dalje. 'Voli te i dalje, uvijek će te voljeti', odgovorio mu je White.

FOTO i VIDEO Džihadisti ubijaju nedužne OVOM STRAHOTOM

Djeca koja su obezglavljena odbila su slijediti Muhameda.

'Pripadnici IS-a okrenuli su se prema njima i rekli im 'kažite da ćete slijediti Muhameda'. Djeca mlađa od 15 godina, njih četvero, rekla su 'ne, ne možemo'. Svima su odsjekli glave. Kako odgovoriti na to? Samo plačete', rekao je White i dodao kako su i njemu prijetili ubojstvom.

Međutim, preselio se u Izrael nakon što mu je nadbiskup Canterburya naložio da napusti Irak u kojem je i dalje većina njegovog osoblja. Na sjeveru zemlje pokušavaju se brinuti za raseljene kršćane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene