Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvale se

FOTO i VIDEO Džihadisti ubijaju nedužne OVOM STRAHOTOM

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadist je fotografiran kako rukuje nečim što ISIS naziva snajperom, a svatko normalan bi nazvao topom.

Fotografija s naprosto nevjerojatno velikom puškom, koja stoji na improviziranom postolju te ima čak i snažan feder, koji vjerojatno služi za ubžavanje trzaja, pojavila se na društvenim medijima, a objavio ju je i Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAŠNI DETALJI TORTURE DŽIHADISTA Žene tukli motkama i lancima, ovako su reagirale u trenutku kad su oslobođene Slika nije dostupna Narušeni odnosi ŠOKIRAO SVIJET 'Turska i džihadisti u tajnosti pregovaraju'

Fotografija je navodno napravljena u sirijskom gradu Kobane, koji se već mjesecima bori za opstanak i pokušava zaustaviti napredovanje džihadista, uz vrlo malu pomoć SAD-a i njihovih koalicijskih partnera.

'Američki zračni udari u Siriji nisu se pokazali učinkovitima na terenu'

Na fotografiji je "snajper" kalibra 23mm, a zapadni stručnjaci ne mogu procijeniti o kakvoj je izradi riječ. Stručnjak za oružje David Dyson je za Daily Mail rekao da kalibar 23mm postoji te da se u njega stavljaju zapaljivo ili protuoklopno punjenje pa je efektivno, kako protiv ljudstva, tako i protiv lakih oklopnih vozila.

Ipak, pretražujući malo po internetu, može se pronaći i video snimka iz siječnja 2014. s LiveLeaka na kojoj je gotovo identičan snajper snimljen u Siriji. Streljivo koje koristi, prema mišljenju korisnika LiveLeaka, koristi se u protuzračnoj obrani i nije pretjerano prezino u snajperske svrhe. Taj improvizirani top nazvan je Ahilova puška.

Fotografija se pojavila nakon što je Nusra fronta, podružnica Al Qaide, pokazala silu osvojivši nekoliko sirijskih sela od sirijskih pobunjenika. Nusra i ISIS su dvije suparničke terorističke skupine u Siriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene