Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeli otok na Novom Zelandu

Obustavljena potraga za tijelima nestalih u fatalnoj erupciji vulkana, pretpostavlja se da su pali u ocean i poginuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandska policija priopćila je u utorak kako završava potragu za tijelima dvije osobe koje se još vode kao nestale nakon smrtonosne erupcije vulkana Whakaari početkom ovog mjeseca.

Potraga za dvjema nestalim žrtvama obustavljena je, obitelji nestalih obaviještene su o tome, a policija je spremna reagirati ako dođe do novih informacija, izjavio je tamošnji policijski zapovjednik.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Erupcija na Islandu, ilustracija četiri tisuće stanovnika Stanovništvo se ponovo evakuira, strahuje se od nove erupcije na Islandu

Pretpostavlja se da su Winona Langford, 17-godišnja australijska turistkinja i Hayden Marshall-Inman, 40-godišnji novozelandski turistički vodič, prilikom erupcije pali u ocean oko tog nenaseljenog vulkanskog otoka.

Policija je objavila i da je jedna osoba ozlijeđena tijekom erupcije umrla u bolnici u Aucklandu, čime se službeni broj stradalih popeo na 17. Većina žrtava bili su australijski državljani ili stanovnici tog područja.

Bilo je kritika da je turistima bio dopušten posjet otoku, inače popularnom turističkom odredištu, unatoč rizicima od aktivnog vulkana. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene