Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ruska verzija

Obrat na Zmijskom otoku? Rusi tvrde da nisu pobili sve ukrajinske vojnike nakon što su im poručili - "Je*ite se!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina tvrdi da su Rusi pobili sve vojnike na Zmijskom otoku, a Rusija to demantira.

Ruska vojska zarobila je 82 ukrajinska vojnika koji su bili raspoređeni na Zmijskom otoku u Crnom moru, priopćilo je u petak rusko ministarstvo obrane. Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, pak je ustvrdio da su ruski vojnici ubili 13 ukrajinskih vojnika nakon što su se odbili predati, piše RT.

 

Ruska tvrdnja je u suprotnosti s izjavama ukrajinskih dužnosnika. Graničari su u četvrtak potvrdili da Rusija napada otok i izvijestili da su preko noći izgubili kontakt s trupama koje su tamo raspoređene. Rusi tvrde da su vojnici zarobljeni.

U medije je procurila komunikacija ruskih i ukrajinskih vojnika

"Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje i predate se te tako izbjegnete krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, otvorit ćemo vatru."

A Ukrajinci su bili kratki i poručili - "Je*ite se!".

Predsjednik Volodimir Zelenski u petak je proglasio mrtve sve vojnike. Vojnici su "herojski umrli" dok su branili Zmijski otok, rekao je ukrajinski čelnik u obraćanju naciji. Obećao je da će ih posthumno dodijeliti najvišim ukrajinskim vojnim zaslugama.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 komentirao rat u ukrajini Vučić se izjasnio o sankcijama prema Rusiji: "Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine"

Pročitajte i ovo Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 3 Oglasilo se i Ministarstvo FOTO Navala na rusku banku: Hrvati u strahu za svoj novac, gužve ispred Sberbanke

Zmijski otok nalazi se nekih 35 kilometara od obale ukrajinske regije Odessa, blizu granice s Rumunjskom. Ukrajinski graničari su tamo održavali malu ispostavu.

Više o ratu u Ukrajini pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene