Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Oglasilo se i Ministarstvo

FOTO Navala na rusku banku: Hrvati u strahu za svoj novac, gužve ispred Sberbanke

Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 3
Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 3 Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 3 Foto: DNEVNIK.hr Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 2 Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Redovi ispred poslovnice Sberbanke - 1 Galerija 1/3 >>
Udar na ruski bankarski sektor najjača je sankcija kojom SAD i EU reagiraju na rat koji je ta država pokrenula u Ukrajini.

Jedna od dvije najveće ruske banke je Sberbank. Ispred njihovih poslovnica u mnogim hrvatskim gradovima jutros su snimljeni redovi. Gužve su u Šibeniku, Spitu, Puli...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 38. DAN RATA Ukrajinci slave: "Preuzeli smo kontrolu nad cijelim teritorijem regije Kijev." Glasnogovornik Kremlja oglasio se o pregovorima Slika nije dostupna 38. DAN RATA Carla del Ponte želi Putina iza rešetaka: "Izdajte nalog za uhićenje''. Oglasio se i Papa: ''Opet neki moćnik provocira...''

Čitatelj nam je poslao fotografije ispred poslovnice u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu. Ispred poslovnice u Ilici nema reda, ali je zgrada puna ljudi koji izgledaju zabrinuto. Iako su u poslovnici dozvoljene samo četiri osobe, unutra ih je 10-ak.

Doduše, neki od njih su došli oubičajenim poslom. Jedna gospođa ispričala je za DNEVNIK.hr kako vjeruje HNB-u i hrvatskim institucijama.

Drugi gospodin kaže da je dosao zatvoriti račun. Nije ga strah rata, ali se boji ekonomskih posljedica. 

Marija Hrebac, direktorica Hrvatske agencije za osiguranje depozita rekla je da hrvatski sustav osiguranja depozita neće zakazati.

"Svi klijenti su zaštićeni u iznosu do 100.000 eura. U slučaju da dođe do bilo kakve propasti banke. Čak i kada bi došlo do ozbiljnih problema, ako bi zakazali svi drugi sustavi, hrvatski sustav neće zakazati i zaštititi će financijsku stabilnost. U ovom trenutku imamo dovoljno sredstava na raspolaganju da ako dođe do najcrnjeg scenarija možemo isplatiti sve klijente do 100.000 eura, koji imaju svoje depozite u navedenoj banci." U Hrvatskoj je u Sberbanci trenutno oko 3,8 milijardi kuna osiguranih depozita. "Nema razloga za paniku", navela je.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte OVDJE.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene