Prije nego što je sjeo za stol s liderom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom, predsjednik SAD-a znao je da će njegovom kolegi za dogovor trebati dati ''mali poticaj''. Stoga je naručio propagandni film u kojem je Kimu izložio mogućnosti.

Galerija


Što će Kim izabrati – pitanje je koje je noćima mučilo Donalda Trumpa. ''Radio sam na ovim pregovorima 24 sata dnevno. Uložio sam svoje vrijeme u to'', otkrio je Trump nakon summita okupljenim novinarima.

Iako je vođi Sjeverne Koreje pružio priliku za pregovore, a ona je bila prihvaćena, još uvijek nije bilo sasvim sigurno što se ''kuha'' u glavi Kim Jong Una.

Donald Trump vidio je samo dvije, i to ekstremno suprotstavljene mogućnosti – ili potpuno uništenje ili potpuni procvat obiju strana. U skladu s tim dao je izraditi propagandni film kako bi opcije koje se mogu odviti u budućnosti prezentirao Kimu.

Da mu je pokazao šokantni film, koji je kasnije objavio i javnosti, dao je naslutiti i tijekom konferencije za novinare nakon summita. ''Pokazali smo sjevernokorejskoj delegaciji kratki film u kojem smo izložili mogućnosti na raspolaganju. Kimu se film jako svidio'', rekao je na konferenciji Trump.

Čini se da je film na Kima imao blagotvoran učinak jer je s Trumpom potpisao zajedničku izjavu u kojoj je SAD-u dao veće ustupke od ustupaka koje je dao SAD.

Što je to Kima šokiralo, a što osupnulo u Trumpovu propagandnom filmu, provjerite i sami u priloženom videu.