Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte

Ovo je film zbog kojeg je Kim pristao na dogovor s Trumpom

Delegacije SAD-a i Sjeverne Koreje na radnom ručku (Foto: AFP)
Delegacije SAD-a i Sjeverne Koreje na radnom ručku (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Delegacije SAD-a i Sjeverne Koreje na radnom ručku (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Prije nego što je sjeo za stol s liderom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom, predsjednik SAD-a znao je da će njegovom kolegi za dogovor trebati dati ''mali poticaj''. Stoga je naručio propagandni film u kojem je Kimu izložio mogućnosti.

Što će Kim izabrati – pitanje je koje je noćima mučilo Donalda Trumpa. ''Radio sam na ovim pregovorima 24 sata dnevno. Uložio sam svoje vrijeme u to'', otkrio je Trump nakon summita okupljenim novinarima.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Iako je vođi Sjeverne Koreje pružio priliku za pregovore, a ona je bila prihvaćena, još uvijek nije bilo sasvim sigurno što se ''kuha'' u glavi Kim Jong Una.

Donald Trump vidio je samo dvije, i to ekstremno suprotstavljene mogućnosti – ili potpuno uništenje ili potpuni procvat obiju strana. U skladu s tim dao je izraditi propagandni film kako bi opcije koje se mogu odviti u budućnosti prezentirao Kimu.

Da mu je pokazao šokantni film, koji je kasnije objavio i javnosti, dao je naslutiti i tijekom konferencije za novinare nakon summita. ''Pokazali smo sjevernokorejskoj delegaciji kratki film u kojem smo izložili mogućnosti na raspolaganju. Kimu se film jako svidio'', rekao je na konferenciji Trump.

Čini se da je film na Kima imao blagotvoran učinak jer je s Trumpom potpisao zajedničku izjavu u kojoj je SAD-u dao veće ustupke od ustupaka koje je dao SAD.

Što je to Kima šokiralo, a što osupnulo u Trumpovu propagandnom filmu, provjerite i sami u priloženom videu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene