Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UCJENA SNS-a?

Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Obitelji Krstić iz Male Krsne kraj Smedereva, koja ima 11 članova, isključili su struju zbog duga koji ne mogu otplatiti. Obitelj tvrdi da je isključenje rezultat navodne političke ucjene.

Dragan Krstić izbjegao je s obitelji 1999. godine s Kosova i Metohije.

Žive od socijalne pomoći, u jednoj od montažnih kuća doniranih za obitelji raseljene s Kosova.

Obitelj broji 11 članova, a Krstić tvrdi da su ih ucjenjivali da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS). No, oni na to nisu htjeli pristati i sada ispaštaju, kaže.

  Pročitajte i ovo Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca

Obitelj je raspoređena u kolektivni centar u Smederevu gdje živi gotovo 17 godina.

''Eto, došlo je vrijeme i da nam struju isključe. Kad sam bio kod buduće gradonačelnice Jasmine Vuinović, koja je bila kandidatknija SNS-a, rekla je - Krstiću, ne mogu ti pomoći. Kako ste glasali, tako ste i dobili'', kazao je Krstić za N1 Srbija.

Na izbore, napominje, uopće nisu izašli. Razočarani su u sve, a rade na polju i tako se uzdržavaju. Primaju socijalnu pomoć od oko 250 eura. Potom se natječaj obnavlja, a taj proces traje oko tri mjeseca, tvrdi. Ističe da novac ide i za liječenje kćeri koja ima invaliditet.

"Prije tri dana dobili smo opomenu da će nas isključiti, ali su nas isključili puno ranije, još prije 22 dana, nažalost", kazao je Krstić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Financijska pismenost Nudi vam se 1000 eura: Hoćete li ih uzeti odmah ili za godinu dana?

Obitelj Krstić nije htjela ostaviti podatke za uplatu na bankovni račun, ali dozvolili su novinarima da snime račune za struju i vodu te zamolili građane da im pomognu u plaćanju računa.

Strahuju, naime, da će, ako dobiju novac, sami najprije kupiti hranu umjesto da plate struju pa će ih ljudi osuditi jer nisu prvo riješili dug za režije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene