Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija za posjetitelje

Veliko veselje na istoku Hrvatske: ''Na svijet je došla predivna pahuljica"

Aktualno Galerija Beba alpaka - 1 Beba alpaka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Beba alpaka - 2 Beba alpaka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Beba alpaka - 3 Beba alpaka - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Beba alpaka - 4 Galerija 1/4 >>
Pravi hit u osječkom zoološkom vrtu je nova beba alpaka. To je prva nova ovogodišnja stanarka, a ime je, kako je u tom zoološkom i običaj, dobila po svom timaritelju.

Malena ženka alpake zove se Edita. Ime je dobila po svom timaritelju Ediju.

"Prije 10 dana na svijet je došla ova predivna pahuljica. Ime je dobila po meni. Kod nas je praksa da životinje dobivaju ime po timaritelju", rekao je Edi, timaritelj.

U subotu je prvi put izašla na sunce u vanjsku nastambu. Edita je stalno uz majku Đurđu, a kada će s društvom u nastambu, otkriva Edi.

"Stalno je uz majku, preko noći je držimo u štali jer je vani hladno. Još jedno mjesec, dva dok ne zatopli, onda će moći slobodno trčati", objasnio je Edi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija materinski jezik Institut za hrvatski jezik pozdravio odluku austrijske pokrajine: "Riječ je o velikom uspjehu hrvatske diplomacije"

Do tada korača uz majku kao i svi mališani jer u majčinu je naručju najsigurnije.

"Možemo reći da je to prvi okot ove godine. Prošle godine smo imali okote antilope, malih vukova...", istaknuo je Igor Pandžić, direktor Unikoma.

U osječki zoološki vrt uskoro će i novi stanari jer su ušli u Europsku zajednicu zooloških vrtova i akvarija.

"To znači da smo postigli najveće moguće standarde u držanju životinja i brizi za njih", napomenuo je Nikica Jukić, rukovoditelj ZOO-a Osijek.

Mogu se pohvaliti da se brinu i o bolesnim životinjama koje nisu dio Zoološkog – otvorili su oporavilište za divlje životinje.

"Kad se divlja životinja ozljedi u prirodi, mi je preuzimamo, oporavljamo i puštamo nazad", poručio je Pandžić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavili epidemiolozi Englezi i Nijemci upozorili građane koji putuju u Hrvatsku: Turisti se zarazili parazitom

Njihovu brigu i rad prepoznaju i posjetitelji kojih je iz godine u godinu sve više.

"Nedjelja je, malo idemo u šetnju, u ZOO, da dijete prvi put vidi. Nije bio nikad još", rekla je Tanja. "Imamo malo goste iz Zagreba pa smo ih doveli u naš osječki ZOO da vide životinje", dodala je Janja.

Timaritelj Edi s početka naše priče kaže da su mu životinje terapija. "Ljepše je raditi sa životinjama nego s ljudima", zaključio je Edi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene