Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija još vodi istragu

Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Novozelandska parlamentarna zastupnica Zelene stranke, Golriz Ghahraman, dala je ostavku nakon optužbi da je u tri navrata krala u trgovinama robe. Ispričala se i događaje opravdala svojim mentalnim stanjem.

Parlamentarna zastupnica Zelene stranke u Novome Zelandu, Golriz Ghahraman, odstupila je sa svoje funkcije nakon optužbi da je u tri navrata krala u otmjenim trgovinama.

Otako je izabrana u novozelandski parlament, političarka iranskog podrijetla i aktivistica za ljudska prava suočavala se s prijetnjama smrću te prijetnjama seksualnog i fizičkog ozljeđivanja, potvrdili su iz njezine stanke. 

U svojoj javnoj objavi Ghahraman se nije osvrtala na optužbe, ali je objasnila da je njezino ponašanje, "u potpunosti neobično za nju", prouzročeno problemima s mentalnim zdravljem i stresom na poslu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Novi napad u Crvenom moru: Trgovački brod pogođen projektilom

"Nemam namjeru opravdavati svoje postupke, ali želim ih objasniti", rekla je.

"Stručnjak za mentalno zdravlje kojeg posjećujem rekao je da je moje nedavno ponašanje u skladu s događajima koji su prouzrokovali stresnu reakciju te da se odnosi na prijašnje neprepoznate traume.

Ljudi s pravom očekuju najviše standarde od predstavnika koje su sami birali, a ja sam podbacila. Žao mi je.", stoji u njezinoj objavi.

"Nakon liječničkog pregleda shvaćam da nisam dobro", zaključila je Ghahraman.

Pročitajte i ovo Daniel Radeta ŠESTI NAPAD Policija pokrenula istragu o napadu na zadarskog SDP-ovca Danijela Radetu

Čelnici stranke podržali njezino odstupanje

Novozelandska policija objavila je da istražuje navedene incidente  u trgovinama Scotties Boutique u Aucklandu te Cre8iveworkz u Wellingtonu.

Policija nije potvrdila je li zastupnica Ghahraman zaista odgovorna za te krađe.

S druge strane, čelnici Zelene stranke objavili su zajedničku izjavu u kojoj su pozdravili odluku zastupnice da odstupi s funkcije, prenio je SkyNews.

"Zastupnici Zelene stranke moraju ophoditi najviši društveni standard. Jasno je da je zastupnica Ghahraman pod iznimnom količinom stresa, no preuzela je odgovornost i ispričala se", stoji u njihovoj objavi. 

"Podržavamo njezinu odluku da da ostavku."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene