Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mira

Novi napad u Crvenom moru: Trgovački brod pogođen projektilom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Novi incident dogodio se u utorak u Crvenom moru. Ovo je drugi raketni napad na trgovački brod u dva dana.

Britanska agencija za pomorske trgovinske operacije (UKMTO) izvijestila je u utorak o novom incidentu u Crvenom moru. 

Britanska tvrtka za pomorsku sigurnost Ambrey je priopćila da je grčki brod koji plovi pod zastavom Malte navodno pogođen projektilom u Crvenom moru, 140 km sjeverozapadno od jemenskog lučkog grada Saleefa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović dodjeljuje povelju Hrvatskom Caritasu - 7 30. obljetnica djelovanja Milanović uručio povelju Hrvatskome Caritasu: "Organizacije kao što je vaša i ljudi kao što ste vi čine razliku"

Ovo je drugi raketni napad na trgovački brod u dva dana, jedan od gotovo 30 napada hutista na brodove u Crvenom moru i Adenskom zaljevu od listopada.

Napadi su se dogodili nakon što je Centcom, američko središnje vojno zapovjedništvo, izvijestio o misiji specijalne jedinice Navy Seals na Bliskom istoku 11. siječnja, u kojoj je zaplijenjena velika količina oružja hutista, piše The National News.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen "osnažite svoj otpor" Von der Leyen u Davosu poručila: "Ukrajina može prevladati u ovom ratu"

Centcom je rekao da su dva Navy Sealsa nestala u operaciji, ali je također opisao zapljenu sustava za navođenje projektila i motora za balističke projektile srednjeg dometa, kao i opreme za protuzračnu obranu, potvrđujući svoje navode o ulozi Irana u pomoći militantima.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene