Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dana radnog staža

REKORDERKA S BURZE 42 godine se nadala, odbili joj svaku molbu i na kraju je izbrisali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ima 63 godine i nikada nije uspjela dobiti niti jedan posao.

Dragica Kamdževska iz Novog Sada tvrdi da za 42 godine, koliko je provela na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, nikada nije dobila nijednu ponudu za posao.
Kaže da se na burzu rada prijavljivala uredno svake godine više od četiri desetljeća, o čemu svjedoči i njezina knjižica, piše B92.

'Imam 63 godine i nemam dan radnog staža, a željela sam raditi. Htjela sam prihvatiti bilo što, ali nitko mi nikada ništa nije ponudio', ispričala je Dragica koja je i sama tražila posao, kaže, ali bezuspješno.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Miloš Vučević Stigle osude U spotu srpskog ministra obrane i zastava RS Krajine, sablaznio nacionalističkim porukama: "Budi se neko novo vrijeme"

'Poslala sam sigurno više od 100 molbi za posao. Odbijali su me čak i za poslove spremačice, zato što imam srednju školu', ističe Dragica.

U Novi Sad došla je 1972. iz Makedonije, sa završenom srednjom Poljoprivrednom školom. Svih ovih godina živjela je od suprugovih primanja.

'Mladi, evo zašto ne možete pronaći posao'

'S burze nikada nisam dobila ni dinar. Vjerovala sam da ću se zaposliti, pa nisam primala nikakvu naknadu', dodaje Dragica navodeći kako su u ovim godinama šanse da nađe posao minimalne.

'Sada se više ničemu ne nadam. Skinuli su me s evidencije na burzi i rekli da nemam šanse da se zaposlim. Svi traže mlađe, tako da je za mene gotovo', kazala je za Blic.

Dragica živi sa suprugom, koji prima 28.000 dinara (1770 kuna) mjesečno, i s unukom, koji je završio prvu godinu studija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene