Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukupno 393 izbjeglice spašene su u četiri različite operacije u kojima je sudjelovao brod Dattillo u četvrtak.


Dvanaest je izbjeglica izgubilo život u četvrtak kad je gumeni brod kojim su se vozili potonuo pred libijskom obalom, objavila je talijanska obalna straža, dodajući kako je u nekoliko akcija od utapanja spašeno oko 500 ljudi.

Vezani članci Koronavirus u Italiji Bili su u crvenom, sa strogim policijskim satom, a sada bilježe poboljšanje situacije: "To su pozitivni znakovi, no treba biti oprezan" Imigranti u Sredozemnom moru, ilustracija (Foto: AFP) Hrvatski kapetan pod istragom talijanskih vlasti zbog utapanja 117 migranata

Tijela žrtava pronašao je u moru brod obalne straže Dattilo oko 40 nautičkih milja sjeverno od libijske obale, rekao je glasnogovornik garde. Brod je spasio 106 osoba s gumenog broda koji je bio napola potopljen.

Broj sirijskih izbjeglica premašio četiri milijuna

Ukupno 393 izbjeglice spašene su u četiri različite operacije u kojima je sudjelovao brod Dattillo u četvrtak, a još 106 izbjeglica spasile su dvije fregate obalne straže u blizini Lampeduse.

Nije poznata nacionalnost stradalih ni spašenih.

Desetci tisuća izbjeglica koji bježe od rata i gladi iz Afrike i s Bliskog istoka ove su godine prešle Sredozemlje i dospjele u Italiju i Grčku. Najveći broj njih na put preko mora krenuo je iz Libije. Procjenjuje se da ih se utopilo više od dvije tisuće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook