Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika sreća

FOTO Čudo nakon pada aviona! Djeca su uspjela u džungli preživjeti tjednima, među njima je i beba

Aktualno Galerija Djeca pronađena u džungli - 4 Djeca pronađena u džungli - 4 Foto: Afp Djeca pronađena u džungli - 3 Djeca pronađena u džungli - 3 Foto: Afp Djeca pronađena u džungli - 2 Djeca pronađena u džungli - 2 Foto: Afp +0 Djeca pronađena u džungli - 1 Galerija 1/4 >>
Četvero djece iz starosjedilačke zajednice u Kolumbiji pronađeno je živo na jugu zemlje nakon više od pet tjedana što se zrakoplov kojim su putovali srušio u gustu džunglu, rekao je u petak kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, blizu mjesta gdje se mali zrakoplov srušio. Kad su ih pronašli bili su prekriveni ubodima insekata i pothranjena.

"Radost za cijelu zemlju! Četvero djece koja su nestala.. izgubljena... u kolumbijskoj džungli pojavila su se živa", poručio je Petro putem Twittera.

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi na ruti između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, ali je u ranim jutarnjim satima 1. svibnja prijavio alarm zbog kvara motora.

Pročitajte i ovo Pet dana preživjela u divljini Čudom ostala živa VIDEO "Prvo što mi je palo na pamet su voda i cigareta": Ostala zarobljena pet dana u divljini, policija otkrila kako je preživjela

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad. Prve informacije od vlasti za civilno zrakoplovstvo, koje su koordinirale spasilačke napore, sugeriraju da su djeca pobjegla iz aviona i krenula u prašumu potražiti pomoć.

Iako neuhranjeni, nitko od djece nije bio u težem stanju, čak ni najmlađe koje je svoj prvi rođendan provelo u džungli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klokan njega Tehnološki najnaprednije nije uvijek najbolje: Metoda kojoj ne treba ništa osim nježnosti mogla bi spasiti 150.000 dojenčati godišnje

Spasilačke ekipe su uz potporu pasa tragača prethodno pronašli odbačeno voće, koje su djeca navodno jela, te improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

U operacijama spašavanja sudjelovali su zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zrakoplovstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene