Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudom ostala živa

VIDEO "Prvo što mi je palo na pamet su voda i cigareta": Ostala zarobljena pet dana u divljini, policija otkrila kako je preživjela

Pet dana preživjela u divljini
Pet dana preživjela u divljini Foto: Screenshot/Twitter/Victoria Police
Četrdesetosmogodišnja žena preživjela je pet dana izgubljena u australskoj divljini. Policija navodi da je preživjela na lizalicama i boci vina.

Lillian Ip prošlu je nedjelju krenula na ono što je trebalo biti kratko putovanje. Putovala je kroz gusto grmlje u državi Victoria.

Negdje je pogrešno skrenula i našla se na području s visokim grmljem. Njezino vozilo zapelo je u blatu. Iako inače ne pije, u autu je imala samo bocu vina koju je planirala pokloniti svojoj majci.

Otkrili je pretragom iz zraka

Nakon pet dana otkrile su je hitne službe koje su je tražile iz zraka.

"Prvo što mi je palo na pamet bilo je - voda i cigareta", rekla je Ip. "Hvala bogu da je policajka imala cigaretu", dodala je nakon što je spašena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Australci odlučili Ministar prelomio, zabranjuje se rekreativni vaping: "Ovo je najveća rupa u zakonu u našoj povijesti"

"Mislila sam da ću tamo umrijeti. Cijelo tijelo mi se ugasilo u petak", kazala je i dodala da je bila spremna odustati. Napisala je i pismo obitelji u kojem je napisala da ih voli.

Ostala uz automobil

Ip je pronađena na oko 60 km od najbližeg grada. Zbog zdravstvenih problema nije mogla dugo hodati, pa je ostala uz automobil, priopćeno je iz policije. Imala je samo nekoliko grickalica i lizalica. Nije imala vode.

"Jedina tekućina koju je Lillian, koja ne pije, imala sa sobom bila je boca vina koju je kupila kao dar svojoj majci, pa ju je to izvuklo", rekao je narednik policijske postaje Wodonga Martin Torpey.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ugrizao ga za nogu Morski pas napao 11-godišnjaka: Ronio nekoliko metara od obale, a onda se iza njega stvorila morska zvijer

"Ostala je toliko prisebna da ostane uz automobil i ne odluta u grmlje, što je pomoglo policiji da je pronađe", dodao je.

Ip je odvezena u bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć zbog dehidracije, potom je puštena na kućnu njegu u Melbourne.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene