Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Najmanja beba na svijetu ide kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sonja Taylor rodila je Amilliju nakon samo 23 tjedna trudnoće. Beba je bila dugačka 24,13 centimetra i teška 284 grama. Doktori tvrde da je riječ o prvoj bebi koja je preživjela nakon samo 23 tjedna provedena u maternici.

Sonja Taylor carskim rezom rodila je u listopadu prošle godine, a mala Amillijua danas je puštena kući. 

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Sanja Martić Biočina - 4 Za Dnevnik Nove TV Liječnica o slučaju napuštene bebe: "To je učinjeno pod tim nabojem..." Noćas je u kanti za smeće ostavljeno novorođenče istraga traje FOTO "To je pokušaj teškog ubojstva": Policija o slučaju bebe koja je ostavljena u kanti za smeće

'Uz pomoć doktora, sestara i cijelog medicinskog osoblja koje je bilo odlično, sada napokon možemo ići kući', kaže Sonja.

Beba je rođena 24 listopada, nakon 23 tjedna trudnoće. Normalna trudnoća inače traje između 37 i 40 tjedana. Amillija je, zbog tako malo vremena provedenog u maternici, težila 2824 grama i bila dugačka samo 24,13 centimetra. 

Doktor William Smalling, koji je pratio porod, kaže da njihove prognoze nakon rođenja bebe nisu bile optimistične. 

'Amalija se rodila s respiratornim problemima,  imala je blago krvarenje u mozgu i poteškoće s probavom. No, niti jedan od tih problema neće uzrokovati stalne poteškoće, kaže dr. William.

Djevojčica je bila u inkubatoru od dana rođenja i primala je kisik. Ona je prvo dijete Sonje i Eddia Taylora, a začeta je umjetnom oplodnjom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene