Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo graditeljstva

Na području Gunje i Rajevog Sela još 33 zgrade opasne po život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U naselju Velebit na području Gunje osam je zgrada označeno opasnima po život, a u naselju Padeć na području Rajevog Sela njih čak 25, izvijestilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja nakon današnjeg nadzora tamošnjih zgrada oštećenih u poplavama, no taj broj nije konačan s obzirom na to da pojedini dijelovi stradalih područja još nisu dostupni za nadzor.

Građevinska inspekcija Ministarstva danas je obavljala nadzor na mehaničkoj otpornosti i stabilnosti zgrada koje su bile izložene djelovanju vode tijekom poplava na području Vukovarsko-srijemske županije, gdje je dosad 413 zgrada označeno kao opasne za život.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Dio Gunje, Rajevog Sela i Račinovaca i dalje je nedostupno za nadzor, a nakon što se osiguraju uvjeti Građevinska inspekcija će i na tim područjima obaviti nadzor te objaviti konačne i potpune rezultate nadzora.

Marasovo obećanje: Poduzetnicima u Gunji 25.000 kuna po zaposlenom

Građevinski inspektori i danas su dežurali osnovnoj školi u Drenovcima, u koju su vlasnici poplavljenih kuća dolazili kako bi dogovorili nadzor, stoji u priopćenju. Nadzor se nastavlja sutra, na pojedinačnim zgradama koje su u međuvremenu postale dostupne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene