Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odveli ga iz crkve

Oslobođen svećenik otet na Krimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobođen je grkokatolički svećenik, otet u subotu u krimskom gradu Sevastopolju, objavila je policija tog grada nakon što je pretražila njegov stan.

Policija Sevastopolja je navela da je pronašla neprobojne prsluke u stanu svećenika Mikole Kviča. Jedan dužnosnik ukrajinske katoličke župe je ranije rekao da su svećenika otele naoružane osobe. 

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Nakon što su ruske snage krajem veljače preuzele kontrolu nad Krimom, policija je pala pod kontrolu proruskih separatista i surađuje s vrlo nazočnim proruskim milicijama. 

Šimonović iz Ukrajine: Okolo lutaju bande naoružanih ljudi

Svećenicima na Krimu ovoga su mjeseca upućene brojne telefonske i pismene prijetnje. Otac Kvič je uz posao župnika obavljao dužnost i vojnog kapelana na Krimu. Otac Iavorski drži da bi upravo to mogao biti razlog njegove otmice.

'Plaćeni provokatori organiziraju profesionalne provokacije'

Katolička crkva istočnog obreda duboko je ukorijenjena posebice na zapadu Ukrajine. Zabranio ju je Staljin i na silu je priključena Pravoslavnoj crkvi. Zatim je njezin rad obnovljen nakon nekoliko desetljeća tajnosti nakon pada komunizma i danas ima oko pet milijuna vjernika ili 8 posto stanovništva Ukrajine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene