Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj Moamera Gadafija više nije u Libiji nego u Alžiru, potvrdio je alžirski ministar vanjskih poslova, donosi CNN.


Njegova supruga Safia i troje djece ušli su u Alžir. U Alžiru su i dvojica njegovih sinova, Hanibal i Mohamed i kćer Aisha. Potvrdio je to alžirski ministar vanjskih poslova. No, još se ne zna gdje je sada već bivši libijski vođa. Prijelazna vlada Libije poručuje da je Gadafi prijetnja sve dok ne bude priveden pravdi.

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski pobunjenici traže od Alžira da izruči Gadafijevu obitelj Slika nije dostupna Prosvjedi u Alžiru, Iranu, Egiptu, nasilje u Bahreinu i Jemenu

Jedan dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća poručio je da će libijski ustanici zahtijevati od Alžira da Libiji izruči Gadafijevu obitelj. 'Tražili smo od Alžira da ih izruči i obećali pravedno suđenje', rekao je jedan glasnogovornik tog vijeća.

Posljednjih se dana, otkad su pobunjeničke snage osvojile njegovu rezidenciju u Tripoliju, nagađalo gdje bi mogao biti Gadafi. Od jučer pobunjenici nagađaju da je on najvjerojatnije u svom rodnom gradu Sirtu.

Talijanska novinska agencija Ansa je prenijela da se Gadafi i dvojica sinova nalaze u Bani Validu, blizu Tripolija.

Jedan od Gadafijevih sinova Kamis ubijen je u sukobu blizu Tripolija, priopćio je jedan visoki dužnosnik pobunjenika. Brigadir Al-Mahdi al-Haragi, vođa pobunjeničke vojske u Tripoliju je rekao da je potvrđeno da je Kamis Gadafi teško ranjen u sukobu u blizini Ben Valida te da je u bolnici podlegao ozljedama. Do sada neovisni izvori nisu potvrdili tu smrt.

Zbog optužbi za ratne zločine Gadafija traži i haški sud. Isto vrijedi i za njegovog sina Saifa al-Islama te Gadafijevog šurjaka Abdullah al-Sanussija, piše CNN. (T.Š./ Hina)