Milorad Dodik (Foto: AFP)
Milorad Dodik (Foto: AFP)

Čelnik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u utorak preuzeo dužnost člana Predsjedništva Bosne i i Hercegovine i postao prvi predsjedatelj tog tijela u novom mandatu, samo dan kasnije je izjavio kako više voli Srbiju od države kojoj je na čelu te kako će i u novoj ulozi putovati sa srbijanskom putovnicom, što je činio i do sada.


"Ja više volim Srbiju nego BiH. BiH je samo moje radno mjesto i ništa više", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci tijekom ceremonije koja je tamo priređena kako bi se proslavilo podsjećanje na ulazak srpske vojske u taj grad u studenom 1918. godine po okončanju Prvog svjetskog rata.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Vojne snage EU u BiH uvježbavaju odgovor na krizne situacije Sretni par (Foto: Facebook) Najljepša ljubavna priča koju ćete danas pročitati: "Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke"

Dodik je ponovo inzistirao na tome kako su njemu kao članu Predsjedništva BiH bitni jedino interesi Republike Srpske odnosno samo Srba koji u njoj žive.

"Mi smo u BiH samo silom međunarodnog sporazuma", kazao je Dodik.

On tvrdi kako gotovo da nema elemenata koji bi RS zadržali u BiH, a za to je okrivio međunarodnu zajednicu optuživši je da je bez osnova ishodila prebacivanje 85 različitih ovlasti s razine entiteta na državu.

Današnju Bosnu i Hercegovinu opisao je kao "protuustavnu i protudaytonsku" najavivši kako će je osporavati gdje god to bude mogao. (Hina)